Adaptar-se al medi o buscar un altre

Encara que el tema no té res a veure amb la tecnologia, he cregut que a través d'aquí podia ser un entorn per veure opinions més diverses, sobre que és millor quan una persona no és sent de tot confortable en un entorn, llavors aquesta persona que ha de fer?, internar adaptar-se? O buscar un entorn més favorable a la seva personalitat?, i si aquest entorn no existeix?

Després de conversar l'altre dia amb una amiga, m'explicava que a la seva feina no acabava de sentir-se del tot còmoda, és a dir, li agradava la feina, i estava molt contenta amb els seus companys, però la filosofia de l'empresa era massa competitiva, d'aquestes empreses que no és només la feina que fas, si no la feina que mostres. Ella era una persona discreta, i la idea d'haver d'estar sempre mostrant la seva feina si volien que el seu treball fos valorat, no era una idea que li agradava massa, tenia clar, que en aquella empresa, no arribaria enlloc.

El resum d'això és que ella no sentia que la valoressin, potser la seva feina no tenia la visibilitat que a ella li agradaria, potser havia de fer més soroll perquè la seva feina fos visible, però ella em deia que no era així, que no podia modificar la seva forma de comportar-se, més que res perquè no li semblava bé aquesta forma de fer. Llavors que podia fer?, canviava de feina?, segurament en la majoria d'empreses tindria el mateix problema, o potser no...

Modificar la teva forma de fer per adaptar-te a un entorn, és estar lluitant constantment contra la teva personalitat i això potser esgotador, buscar un entorn més adequat per la teva personalitat en aquests casos dintre d'aquesta societat, és possible trobar-ho?, o potser busques un oasi en el desert?

Comentarios

  1. Doncs és una d'aquelles situacions interessants en les que tots i totes ens hem hagut de trobar algun cop, oi?

    Personalment sempre he mirat d'optar per la opció de ser fidel a mi mateix sempre que s'ha tractat d'una situació en la que realment pogués decidir. En altres casos, però, davant la impossibilitat de fer-hi res, he optat per adaptar-me i buscar-li la part positiva.

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

El llenguatge com a eina d’estratificació social.

Memex, el google primitu

Oralitat & Escriptura