Anàlisi lexicomètrica

En aquesta anàlisi lexicomètrica, he agafat tres notícies tecnològiques, totes tres parlen de "Alexa", l'assistent personal d'Amazon. Les url de l'anàlisi són les següents:

http://www.lavanguardia.com/tecnologia/20180528/443908686435/como-ver-todo-alexa-grabado-sabe.html

http://www.quo.es/tecnologia/alexa-es-una-espia-el-asistente-de-amazon-tambien-graba-conversaciones-privadas

http://www.abc.es/tecnologia/redes/abci-compartio-conversacion-privada-sin-autorizacion-alexa-mayordomo-digital-amazon-201805251525_noticia.html

He agafat tres articles de fonts diferents, La Vanguadia, Quo i el ABC.

Primer de tot he convertit els diferents articles en documents txt, els he importat amb l'eina AntConc, i el primer resultat que m'ha generat és el següent:


Com es pot veure la major part de coincidències trobades en AntConc, pertanyen a articles, conjuncions... paraules que són indiferents de cara a l'anàlisi. Per tant he creat un document amb les paraules que no semblen importants de cara a l'anàlisi i he fet la importació en la part de "Word list":


Després de tornar a fer l'anàlisi, un cop filtrat les paraules que no vull que entrin a formar part de l'anàlisi, la llista queda:


En total s'ha trobat una coincidència de 422 tokens:


Les paraules més repetides en aquest cas són Alexia i Amazon, després hi ha altres paraules com "voz", que com es pot veure a la imatge, on més es nomena és a l'article del ABC:








Comentarios

Entradas populares de este blog

El llenguatge com a eina d’estratificació social.

Memex, el google primitu

Oralitat & Escriptura